Monday, March 2, 2020

Pedaalien määräaikaishuoltoa pt. 2

Seuraava erä speduja syyniin.

Tämä on aivan mahtava purkki! Iommi-soundia pienin lisämaustein: Jaska's Music Garage Texas Rangers - Dallas Arbiter Range Master modattu treble booster -klooni. Potikka vaati puhdistusta jäykkyyden takia.

Sisälmykset.

Ylävasemmalla etupaneelin 3-asentoisen kytkimen eri kondensaattorit. Kytkimellä voi valita mitä taajuuksia boostataan.

Itse piirilevy ei ole koolla ja komponenttien määrällä pilattu.
Tekijätiedot.

Tämä "MasterOD" on one of a kind -klooni DOD:n American Metallista. Kuitenkin kaukana overdrivestä: enemmänkin Boss HM-2 -tyyppiseen distortioniin vertautuva törkyistäjä. Julmettu ja likainen. Tummunutta läskiä oksasilppuriin. Elektristä spiritus fortista pontikkapannussa. Sludgea, doomia ja death metallia kutsuu tämä.

Piirilevy komponentteineen on irrotettu suoraan DOD:sta ja modattu true bypassiksi sekä lisätty high, middle ja bass -säädöt. Virtalähteen liitin on myös muutettu Boss-tyyppiseksi. Joitain komponentteja on myös vaihdettu parempi laatuisiin. Soundi on esikuvaansa erottelevampi ja monipuolisempi.

Pedaalin on kyhännyt virolainen heebo. Vasta nyt avatessani tajusin omistuskirjoituksen ja allekirjoituksen.

Boss SD-1 Uraltonen klippaus-modilla: symmetrinen/asymmetrinen (TS808/SD-1), joista jälkimmäinen antaa isomman ulostulon. Pedaaliin on ymmärtääkseni myös vaihdettu useita komponentteja paremman laatuisiksi, jolloin esim. tonen säätövara ja pedaalin erottelevuus ja alapään toisto paranevat. Pedaalia pitkästä aika testatessani huomasin, että ulostulo oli lähinnä ohutta pihinää, eli ikään kuin tehot olisivat hävinneet... avaukseen siis!

Klippausmoodin valintakytkin.

Piirilevystä jo näkee minkälaisia muutoksia on tehty...

Sisältä löytyi mm. keltainen ledi.
Melko nopeasti löytyi myös vian syy: moodikytkimeltä tulevan purppuran piuhan juotoskökkö oli kontaktissa kondensaattorin toiseen jalkaan. Varovasti pihdeillä taivuttamalla ongelma korjaantui ja pedaali toimi normaalisti.

No comments:

Post a Comment