Sunday, March 8, 2020

Soldano SP-77 -etuasteklooni

Komeron syövereistä löytyy kaikenlaista. Muistelisin ostaneeni tällaisen, jonkun itse rakentaman etuasteen käytettynä parilla sadalla eurolla. Olen tällä joskus bändin kanssakin soittanut ja soundi oli erittäin kohdillaan. Soldanolle tyypille smoothi high gain -karvaisuus oli läsnä. Toimi varsinkin VHT 2/90/2:n kanssa tykisti. Tarkoitukseni oli testata toiminta pitkään käyttämättömänä kaapissa olemisen jälkeen.
Ulkonäkö on aika karu...

Sisukset on myös kyhätty itse syövytetylle piirilevylle.

Vahvistinten Merihaka.

Tuikkasin satsin putkia paikoilleen testiä varten.

Päätevahvistimena toimii mainio Seymour Duncanin Power Stage, 170 wattinen EQ:lla varustettu kompakti ison efektipedaalin kokoinen masiina.




Soundista tykkäsin heti ekoista hiljaisen volan raapaisusta asti. Mielestäni ihqun läski ja karvaisen ronski särö, joka inspiroi heti viideolla kuultavan riffin. (Kaappi on Framuksen 2x12 ja kaiuttimina WGS Reaper HP:t; kitara Guild S-100 '96 Oil City Pickupsin The HEL -mikillä) Havaitsin kitaravolan ollessa nollilla järkyttävän kohinan ja häiriöiden määrän, joka voisi viitata joidenkin komponenttien vanhenemiseen tai jotain... myöskään kanavanvalintakytkin ei toimi; jalkakytkimen kauttaa muistaakseni toimi. Input on laitettu jostain syystä takapaneeliin.

Eli. Nyt sitten alkaa vikojen paikantaminen ja laitteen soittokuntoon vokottelu. Tulipa myös idea ahtaa vahvistin pienempään koteloon, jolloin tämän voisi roudata käsimatkatavaroiden seassa ulkomaan keikoille yhdessä Duncanin päätteen kanssa. Annas kattoo! Palataan siis asijaan tuonnempana...

Heh, suurimmat häiriöt poistuivatkin potikoiden puhdistuksen myötä.




No comments:

Post a Comment